Workshops

Heb je zin in een leuke cursus keramiek, gezellig werken met klei?
Bij mij kun je terecht voor een eenmalige workshop of een aantal lessen. Je kunt alleen komen, met twee of met een groepje.
Een workshop om cadeau te doen, of voor jezelf, voor één keer of om vaker te komen. Wil je een leuke ochtend, een gezellige middag, of een fijne avond, ik ga dan mijn best doen om aan je wensen tegemoet te komen.

In oktober start ik weer met het geven van mijn keramiek workshop. Inschrijven voor groepjes van 3 of 4 personen kan op een datum in overleg. Op vrijdag morgen is er vaak open atelier voor mensen die dan willen komen. Helaas heb ik (i.v.m. energiekosten) de prijs van de workshop voor het komende seizoen moeten verhogen. Voor meer informatie mail naar jetbidlot@hotmail.com

Kijk hier voor de mogelijkheden en prijzen en wil je meer weten over de gang van zaken lees dan hier verder,
heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op.

Meer foto’s van weken van cursisten zie je aan het einde van deze pagina.

Het begin
Heel voorzichtig ben ik begonnen met het geven van klei workshops. Eerst met vriendinnen, toen collega’s, daarna bekenden, in 2017 dacht ik: ”laat ik een SocialDeal regelen, waarschijnlijk loopt dat geen storm". Nou, daar kwam ik achter, binnen enkele dagen waren 120 SocialDeals voor mijn workshop keramiek verkocht. Iedereen nam contact met me op en na veel puzzelen, en met iedereen rekening houdend, kreeg ik een planning die in mijn agenda paste. Het was een hele klus, zoveel workshops, maar wat heb ik genoten. Mensen kwamen in groepjes van ongeveer 6 personen naar mijn atelier om in 2,5 uur te ervaren hoe het is om met klei te werken. Aan het einde van die 2,5 uur had iedereen een werkstuk klaar waar men trots op was en dat de moeite waard was. Het vervulde me met plaatsvervangende trots als ik aan het einde van zo’n cursus kleien het resultaat zag. Het afwerken was ook een hele klus, maar elk vrij uur zat ik in mijn atelier te genieten van het werken met keramiek.

Na een workshop moeten werken drogen en de eerste keer gebakken worden, daarna kan ik aan de slag om al die werken te glazuren in kleuren die ik vooraf met de maker heb afgesproken. Na het glazuren moeten de wekstukken nog een keer in

de oven voor ze kunnen worden opgehaald. Als mensen het eindresultaat zien zie ik elke keer weer blije gezichten. Mensen zijn verbaasd hoeveel mooier hun werkstuk is geworden na het glazuren. Bijna altijd krijg ik bedankjes voor de gezellige cursus.

In 2018 regelde ik weer een Social Deal voor de klei cursus, en ook nu waren die binnen enkele dagen verkocht. Ook gaf ik les aan groepjes die 5 keer kwamen voor een gezellige avond en om een groter werk te maken en zelf te glazuren. Dat betekende voor mij weer een seizoen genieten van alles wat dit met zich mee bracht. Elke keer weer een gezellig groepje, mensen van alle leeftijden die elkaar totaal niet kenden gingen na 2,5 uur naar huis en bedanken elkaar voor de leuke middag of avond, en ook ik was elke keer weer dankbaar dat ik deze mensen een fijne tijd bezorgd had en na enkele weken een leuk aandenken kon geven.

Vanaf 2019 heb ik geen gebruik meer gemaakt van SocialDeal, omdat ik voldoende aanmeldingen krijg van mensen die me inmiddels kennen, me vinden via deze site, of door mond op mond reclame.

Werken van cursisten